Foto Inspirace a Trendy 2016
Foto Inspirace a Trendy 2016 – uveřejněno v časopise Interiéry při příležitosti prezentace na veletrhu For Furniture a Design Shaker. Třetí ročník expozice o interiérových trendech – kompozice a vzorkovnice tradičních a netradičních materiálů..
Interiéry – časopis pro designéry, architekty a profesionály z oboru interiérů
Tapety jsou v interiérovém designu oblíbené téma, jsou hravé, inspirativní a dokážou posunout interiéro několik stupňů výš za relativně malé náklady...
Pomáháme dětem

Pomáháme dětem

22.07.2016
Z každé prodané tapety kolekce Krtka darujeme 3 Kč na dobrou věc. Výtěžek bude věnován Nadaci Terezy Maxové dětem.
Časopis Domov

Časopis Domov

05.06.2016
Časopis Domov 5.3.2016Téma: Trendy pro stěny - Oblíbené RETRO - Vliesová tapeta z kolekce MY HOME, novinka představená v lednu na veletrhu Heimtextil.
Ukázka realizace – veletrh Mobytex Brno – tapeta Grandeco LU-07–05–6
Ukázka realizace vliesové tapety na zeď Grandeco LU-07–05–6 na mez...
Chcete bleskově proměnit svůj byt? Tapety se o to postarají!
Vavex vyrábí tapety úplně pro všechny. Zútulní dětský, teenagerovský i pokoj pro „dospěláky“ a vytvoří tak unikátní atmosféru vašeho interiéru, ať je Vám půl roku nebo sto let. Chcete bleskově proměnit svůj byt? Tapety se o to postarají!
Lepení vliesových tapet
Vliesové tapety: jsou vhodné pro veškeré podklady, stěny, zdi, stropy atd., opatřené všemi druhy vnitřních omítek, sádrokartonem, na betonové panely, podkladové tapety, dřevotřískové desky apod. Zvláště jsou tyto tapety vhodné na stěny s trhlinami v podkladu, stabilizují tlak na citlivé podklady (desky z měkkých vláken apod). Výhodou vliesové tapety z vláknité buničiny je dokonalá prodyšnost.
Lepení vinylových tapet
Vinylové tapety: jsou vhodné do všech typů interiérů (zdi, sádrokartony, umakart, různé omyvatelné nátěry). V závislosti na množství a kvalitě vrchní vinylové vrstvy je možno tapety použít pro různé účely. Koupelnové tapety je možné použít do vlhkého prostředí, např. do koupelny a WC. Vinylové tapety na zeď mají velmi dobrou překrývací schopnost při použití na křivé a popraskané stěny.
Lepení papírových tapet
Papírové tapety: jsou vhodné do všech interiérů, nehodí se však do vlhkého prostředí a ani na stěny, které hodně praskají. Stěny místnosti důkladně očistěte a vyrovnejte nerovnosti, např. stěrkou. Staré tapety na zeď a vodou rozpustnou malbu odstraňte, nejlépe vodou nebo odstraňovačem tapet nebo lepidlem na tapety rozpuštěném ve vodě (cca 1 krabička na 8–10 l). Jiné přípravky nedoporučujeme, jinak se mohou vsáknout do nového povrchu (žluté fleky). Když je podklad suchý a pevný, můžete přistoupit k lepení. Na čerstvou omítku nebo stěrku raději radši naneste penetrační nátěr. Penetraci podkladu můžete provést i lepidlem na lepení tapet, a to podle návodu na lepidle.