Druhy tapet dle použitého materiálu
Papírové tapety mají obvykle jednu nejvýraznější výhodu oproti jiným a touto výhodou je nízká cena. Vinylové tapety na zeď jsou vhodné do všech typů interiérů (zdi, sádrokartony, umakart, různé omyvatelné nátěry). Vliesové tapety je relativně nový druh tapet a díky jednoduchému zpracování se těší stoupající oblibě.
Ukázka realizace – tapeta Eijffinger Bloom 340099
Ukázka realizace jemné vliesové tapety Eijffinger Bloom 340099. Eijffinger Bloom 340099 je vliesová tapeta vyrobena ze speciální buničiny a polyesterových vláken...
Příprava před lepením tapet
Před tapetováním zkontrolujte symboly,které jsou důležité při nákupu a následnou prací s tapetami. Tapetujte vždy tapetami jedné výrobní série! Všechny tapety by měly mít stejné výrobní číslo, abyste dosáhli stejného odstínu.Podklad musí být rovný, čistý, nemastný, zbavený všech nátěrů nebo předešlých tapet. Hladké povrchy a staré lakové barvy doporučujeme omýt a zdrsnit smirkovým papírem. Nerovnosti omítky opravte pomocí sádry či sádrového tmelu, vyhlaďte ho špachtlí a po zaschnutí přesmirkujte. Na silně savé a drsné povrchy naneste podkladový nátěr. Drsnější štukové omítky vyhlaďte, případně podlepte tapetovým podkladovým papírem.
Fotografie ze zámku Nový Světlov, kde 31.3. 2016 probíhalo setkání se zákazníky.
Setkání s našimi zákazníky bylo pracovní i veselé.....
Moderní tapety a bytový textil z veletrhu Heimtextil 2016 ve Frankfurtu
Frankfurtské výstaviště otevřelo své brány 12. ledna do 15. ledna 2016. Za 4 dny, zde prošlo více než 69 tisíc návštěvníků z celého světa. Ano, hovoříme o jednom z největších ...
Trendy pro stěny

Trendy pro stěny

05.02.2016
Trendy pro stěny.Dekoratéři a tvůrci bytového designu pro nás každým rokem nachystají novou paletu barevných odstínů. které vládnou aktuální sezoně interiérového vybavení a bytových dekorací. Které módní barvy letos vtrhnou do našich domovů?
Časopis Bydlení

Časopis Bydlení

29.01.2016
Časopis Bydlení 29.1.2016Nová kolekce tapet MY HOME
Nová kolekce tapet My Home
Na letošním mezinárodním veletrhu Heimtextil, který se koná každoročně v lednu ve Frankfurtu nad Mohanem, představuje česká značka Vavex novou ucelenou kolekci My Home.