24.1.2020

Chceme se s vámi podělit o zdařilou rekonstrukci bytu s krásnými tapetami a snovým interiérem doladěným do nejmenších detailů.

Byt 2+kk se nachází doslova v „podhradí“ Pražského hradu, ve zrekonstruovaném domě ze 17. století s krásným výhledem na celé město a Petřínské sady.

Zadáním klientů bylo vytvořit pohodové a snové místo, které nebude sloužit k trvalému bydlení, ale ani na krátkodobé pronájmy. Bude to občasné útočiště, kam se manželé budou moci vždy rádi vracet z procházek noční Prahou, k občasnému přespání rodinných přátel a jednou, možná, jako byt pro jejich potomky.

Vznikl tak interiér plný jemných, světlých barev, který respektuje místo, ve kterém se nachází. Najdete tu tedy zdobné prvky, lesklé tapety, ozdobné sádrové štuky na stropech, ale také pohodu, vlídnou atmosféru a modernější prvky dnešní doby. Přesně tak, jak si to majitelé bytu vysnili. Jelikož přechodně žijí v exotických zemích, bylo téměř jasné, že zde jeden, či dva kousky nábytku bude připomínat jejich cesty po světě.

Návrh a realizace interiéru: Zuzana Schubertová (Epes Rádes), fotografie interiéru: Ilona Slavíčková.