19.12.2016

Tapety už nejsou stigmatem z paneláků.

Žijeme v jejich éře, tvrdí úspěšný výrobce.
TEPLICE Časy, kdy se na tapety hledělo jako na přežitek ze socialistických dob, jsou dávno pryč. Podle Václava Veláta žijeme v éře tapet. Jeho firma Vavex jich ročně vyrobí až 400 tisíc rolí. Vedle toho v teplické továrně potiskují obalový materiál, jemuž dominuje vánoční balicí papír.
Pokud byste náhodou zavítali do Marriottu na pražském letišti, Metropolu na Národní třídě či plzeňského Diplomatu, všude byste našli tapety z Teplic.
Podobně vyzdobených hotelů by mělo přibývat, očekává majitel a šéf firmy Vavex Václav Velát. „Ze dvou- a tříhvězdičkových hotelů bude snaha dělat kvalitnější a právě ty bývají většinou vytapetované,“ říká zakladatel značky s tím, že například do toho letištního se čtyřmi hvězdičkami dodali 15 tisíc metrů čtverečních tapet.
Ubytovací zařízení si většinou žádají speciální tapety, které odolají manipulaci se zavazadly, jsou šetrné k životnímu prostředí, ale hlavně splňují protipožární požadavky... více

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/tapety-uz-nejsou-stigmatem-z-panelaku-zijeme-v-jejich-ere-tvrdi-uspesny-vyrobce-gfk-/firmy-trhy.aspx?c=A161216_153846_firmy-trhy_pave