22.9.2021

České tapety Vavex v Japonsku

S tapetami Vavex se nesetkáte pouze v Čechách. Za 30 let našeho působení se rozutekly do celého světa. Svou cestu si našly dokonce také do Země vycházejícího slunce.

Tapety na zeď se dostaly z Příbrami a Teplic do Osaky a Tokia

Když jsme zakládali na začátku 90. let společnost Vavex, nenapadlo nás, že se naše v Česku vyrobené tapety budou dovážet až do Japonska. Walpa, divize společnosti Fill Inc., se specializuje na import tapet na zeď do Japonska z celého světa. Walpa není žádný nováček – my nedávno oslavili 30 let a oni jen o deset let méně.

Za dvacet let se společnost stala jedním z největších dodavatelů tapet na japonském trhu. Zaměřují se hlavně na ty opravdu kvalitní tapety na zeď, které se používají v luxusních interiérech. Walpa má dva samostatné kamenné obchody – jeden v Osace a druhý v Tokiu, ve známé čtvrti Ebisu.

Walpa se svou činností zaměřuje hlavně na sektor B2C (business-to-consumer). Nejčastějšími zákazníky jsou kutilové, kteří stejně jako my tady v Česku milují vylepšování a zkrášlování svého domova. Minulý rok Walpa získala potřebnou místní certifikaci požární odolnosti a emisí formaldehydu. Proto můžeme snad velmi brzy čekat, že se tapety Vavex dostanou i do japonských hotelů, kanceláří a dalších veřejných prostor.