08.9.2021

Veletrhy interiérového designu

Veletrhy jsou skvělou příležitostí, jak představit své nejnovější produkty, navázat nové kontakty nebo diskutovat o nových trendech v odvětví. Rok 2020 však veletrhům příliš nepřál a nejistota přetrvává také v roce 2021. Například veletrh Heimtextil byl přesunut na leden 2022.

Německý veletrh bytového textilu

Heimtextil je největší světová přehlídka výrobců a prodejců bytového textilu a ani naše designové tapety na zeď nesmí na tomto veletrhu chybět. Heimtextil se obvykle koná každoročně začátkem ledna, a to v Německu ve Frankfurtu nad Mohanem. Všichni výrobci zde představují své nejnovější a nejlepší kolekce. Rozměry jednotlivých stánků dosahují až 3 tisíc m2!

Vavex se tohoto veletrhu účastnil pravidelně téměř 20 let a většinu našich zahraničních dodavatelů jsme našli právě zde. Poslední 2 až 3 roky se velikost stánků snižovala, někteří z výrobců volili jiný způsob kontaktu se zákazníky a veletrhu se již neúčastnili. Hlavní faktorem je podíl postupující globalizace a přesun obchodu s tapetami do virtuálního prostoru e-commerce. Proto i my, ve Vavex, jsme se rozhodli tohoto veletrhu v příštím roce neúčastnit.

Francouzský veletrh bytových doplňků a interiérového designu

Ušetřenou energii a finance vložíme naopak do veletrhu Maison&Objet v Paříží, který se koná v září 2021. Maison&Objet je Mezinárodní veletrh bytových doplňků a interiérového designu. Navštěvují jej hlavně architekti a designéři a my doufáme, že naše výběrové luxusní tapety najdou své vytoužené zákazníky. Na viděnou v Paříži!