16.8.2021

Spolupráce s designéry

Určitě můžete souhlasit, že tapety na zeď jsou jako součást interiérů doplňkem, který danou místnost ozdobí a vdechne jí atmosféru. Každá tapeta vzniká nejprve v rukou designéra.

Práce designéra zahrnuje:

  • Návrh barvy, vzoru nebo textury
  • Sladění materiálů, které při tvorbě tapet hraje jednu z klíčových rolí

Ve Vavexu se snažíme designéry za jejich práci oceňovat, například v naší designérské soutěži o nejlepší interiér s tapetami Vavex.

Výsledky soutěže:

  • Vítězkou této soutěže se stala designérka Helena Fares, která vytvořila útulný interiér pro spisovatele. Ten si přál byt jako oázu klidu. Vznikl tedy snový interiér, který uklidňuje a zároveň je nápaditý a neotřelý. Ve vzniklém světlém a vzdušném interiéru tak spisovatel může nejen odpočívat od barev, tvarů a zvuků okolního hektického světa, ale zároveň nabírat inspiraci při své tvorbě.
  • Druhé místo v soutěži o NEJ interiér s našimi tapetami získala Hedvika Novotná z NOVOdesign. Porotu soutěže designérka zaujala netradičním pojetím rekonstrukce garsonky v panelovém domě. Na všechny stěny v bytě (vyjma koupelny) byly aplikovány tapety, které měly prostor svou textilní strukturou zútulnit. Interiér tak doplnila tapeta, jejíž struktura se objevuje jak na koberci, tak na nábytku. Geometrický vzor tapety odkazuje na období retra, v němž byl panelák postaven.
  • Dalšími z oceněných byly designérky Lucia Šedivá a Martina Lessnerová z Detriko interiérového designu. Návrh, který skončil na třetím místě, byl realizací obývacího pokoje pro bydlení ženy středního věku.