26.1.2024

Design ložnic 2024: Trendy v tapetách a inspirace přírodou

Inspirace přírodou

Klíčovým důvodem pro inspiraci přírodou v interiérovém designu pro rok 2024 je touha zavřít dveře za vším, co se kolem nás odehrává, a vytvořit si své vlastní bezpečné místo. A právě tapety do ložnice se stávají tím tajným klíčem k našemu vlastnímu koutku pohody. Příroda, s jejími uklidňujícími účinky, se stává naším nejlepším spojencem ve vytváření prostoru pro odpočinek a regeneraci.

Barvy tapet v ložnici

Peach Fuzz – barva roku 2024

O barvě roku 2024 Peach Fuzz jsme psali již v předchozím článku. Jde o veselou, hravou, přitom zároveň velmi něžnou barvu připomínající léto a broskve – odtud také její název. Nejde jen o módní odstín, ale především o barvu, která se dá velmi dobře zkombinovat s konzervativními béžovými a šedými barvami, ale například i s tyrkysovou a jinými odstíny zelené. Tento příjemný odstín broskvové barvy vám do ložnice přinese optimismus a něhu. A navíc symbolizuje dobrou náladu a romantické vztahy.

luxusni-fototapeta-loznice

Terakotová, béžová, eukalyptová, písková

Tento rok bude ve znamení návratu k přírodě a jejím obklopováním. Proto v letošních kolekcích tapet naleznete barvy písku, africké půdy nebo barvy listí. Béžová, světlá terakotová nebo zelená od odstínu eukalyptu až po syté barvy lesa budou dominovat v tomto roce dominovat tapetám do ložnic.

Pastelové barvy

Pastelové barvy působí uklidňujícím dojmem, a navíc dodají vaší ložnici na útulnosti. Tapetování ložnice pastelovými barvami je skvělou volbou i proto, že dokáží uklidnit lidskou mysl a dokonale ji uvolnit.

Více tapet podle barev najdete zde

Vzory na tapetách do ložnice

Přírodní vzory – listy a větve, romantické kytičky

Tapety s přírodními vzory, jako jsou listy, větve a květinové motivy, budou v letošním roce trendy.  Romantické kytičky a květy dodají ložnici nádech romantiky.

Tapety s přírodním vzorem najdete zde

Šedomodrá tapeta do ložnice s květy

Geometrické vzory

Geometrické vzory na tapetách jsou stálicí interiérového designu. Jediné, co se proměňuje, je jejich umístění a způsob kombinace s jinými tapetami. Tapety s výrazným geometrickým vzorem umístěte do čela postele a zbytek místnosti vytapetujte jednobarevnými tapetami nebo tapetami s velmi drobným vzorem. Díky této kombinaci dáte vyniknout dominantě vaší ložnice – vaší posteli. A co víc, díky správné volbě tapet si můžete pohrát s optickými rozšířením nebo zúžením místnosti.

Tapety s geometrickým vzorem najdete zde

Imitace materiálů – palubky, dřevo, stěrka, bambus

Tapety v imitaci materiálů jsou skvělým řešením, jak dosáhnout dokonalého interiéru jako z katalogu, přitom s omezeným rozpočtem. Nejoblíbenější tapety do ložnice jsou nyní ty s imitací dřevěných palubek a kamene.

Tapety s imitací materiálu naleznete zde

Výrazné, extravagantní vzory a fototapety

Ložnice je místo vašeho odpočinku a relaxace a také místo, kde byste se měli cítit sami sebou. Nebojte se proto experimentovat, letošní rok je o pohodě a návratu k přírodě a sobě samým.

Fototapety do ložnice naleznete zde

tapeta-do-loznice-kvetiny

Důraz na ekologii

Ekologie a udržitelnost jsou dva pojmy, které rezonovaly v předchozích letech a budou rezonovat i v letech příštích. Společnosti jako Graham&Brown a Masureel jsou jedněmi z hlavních světových hráčů na trhu s tapetami, kteří se pyšní závazným příslibem k udržitelné produkci, ale také k nulové uhlíkové stopě. A jsou také důkazem toho, že i ekologické tapety mohou mít překrásný design.